Po przerwie do Krępy Słupskiej wraca Bazarek Natury. Na targu pojawią się lokalni producenci, którzy oferują tylko naturalne produkty. To przede wszystkim warzywa, ale też sery, miody i przetwory owocowe.
Pod koniec marca w Krępie Słupskiej otwarty zostanie pierwszy w tym roku Bazarek Natury. To idealne miejsce dla wszystkich, którzy szukają świeżych i zdrowych produktów od lokalnych producentów.
– 27 marca zapraszamy na pierwszy w tym roku Bazarek Natury. Będzie to wiosenna inauguracja trzeciej edycji tego wydarzenia – mówi Katarzyna Wołoszyn z Centrum Kultury i Biblioteki Publicznej Gminy Słupsk. – Bazarki będziemy organizować co dwa tygodnie, tak aby wypadały one zawsze w pierwszą i trzecią sobotę miesiąca. Tradycyjnie zapraszamy w godzinach od 10 do 13, ale radzimy być jak najwcześniej.
Na wiosennym Bazarku Natury pojawi się komplet wystawców. Oferta produktów ma być tak dopasowana, aby każdy znalazł coś dla siebie.
– Chcemy, aby przekrój towarów, który oferują wystawcy, był jak najszerszy, czyli aby obecne były domowej roboty sery regionalne, soki, chleby, owoce czy warzywa, żeby był cały wachlarz produktów do wyboru – mówi Katarzyna Wołoszyn.
Targ odbędzie się w warunkach covidowego reżimu sanitarnego. Obowiązywać będą maseczki i dezynfekcja rąk. (opr. jwb)