K6 INFO – LOKALNY SERWIS INFORMACYJNY REGIONU SŁUPSKIEGO

Przetarg dla gastronomików

0

Ruszył przetarg na dzierżawę działek pod działalność gastronomiczną na terenie słupskich bulwarów. Cenna wywoławcza wynosi tysiąc złotych miesięcznie za 800-metrową parcelę. Umowa dzierżawy może opiewać nawet na 30 lat.

Ruszył zapowiadany przetarg na dzierżawę działek pod działalność gastronomiczną na terenie słupskich bulwarów.

Przetarg dotyczy inwestycji, którą oferent miałby wybudować i dzierżawić w tym miejscu przez najbliższe 30 lat – mówi wiceprezydent miasta Marek Goliński. – Chcemy, aby były to niewielkie obiekty, zresztą wstępnie prezentowaliśmy już wcześniej, jak te obiekty miałyby wyglądać – obiekty, rzecz jasna, gastronomiczne, z częścią do zagospodarowania wewnątrz, jak i na zewnątrz. – Stawka wywoławcza, która powinna dotyczyć dzierżawy co miesiąc, to będzie kwota tysiąc złotych miesięcznie. Zachęcamy do podbijania tej stawki, ponieważ na tym polega przetarg, na tym polega licytacja. Kto da więcej, ten wygra przetarg.

Przypomnijmy, że działka, na której prowadziłby działalność potencjalny przedsiębiorca, pozostawałby we własności miasta. Dzierżawca musiałby na niej postawić obiekt, jaki określa projekt, wprowadzając do środka własną, zaproponowaną funkcję. Dodatkowo z terenu bulwarów znika od dawna nieczynna toaleta, pojawią się natomiast nowoczesne i samoczyszczące się kabiny. (opr. jwb)

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.