W sobotę, 21 września, odbędzie się kolejna edycja Bazarku Natury w Krępie Słupskiej. Na odwiedzających jak zawsze czekać będą stoiska z warzywami bezpośrednio od rolników, owocami z okolicznych sadów, regionalnymi serami, rybami i naturalnymi wędlinami.
.
Bazarek funkcjonuje od 2019 roku i niezmiennie cieszy się zainteresowaniem osób, które szukają zdrowych produktów od lokalnych wytwórców. Odwiedzający ryneczek będą mogli zaopatrzyć się m.in. w warzywa i owoce, przetwory, miód, pieczywo, sery, mięso i wędliny. Targowisko w Krępie Słupskiej przy ulicy Lipowej 3 czynne będzie w sobotę, 21 września, w godzinach 9-12. Wydarzenie organizowane jest przez Centrum Kultury i Bibliotekę Publiczną Gminy Redzikowo.
.
„Na bazarku dostępne będą tradycyjne wędliny i przetwory, oferowane przez WitAnn, Jarosława Broniszewskiego oraz Dariusza Skwierawskiego, a także sery zagrodowe od Statkiewiczówki. Pasieka Katarzynka i Pszczółka Ustka zaoferują miód i inne produkty pszczele. Gospodarstwo Rodzinne Iwona i Marek Waliłko, Gospodarstwo Agroturystyczne «Ruda Kitka» oraz Ogrodnictwo Maciej i Dorota dostarczą świeżych warzyw i owoców, natomiast Zelné Cëda zaprezentuje produkty ziołowe” – informują organizatorzy. „O ofertę tradycyjnych przetworów zadbają: Jadło Marzenki, Jagodowe Marzenie i Cuda u Janki. Wśród wystawców znajdą się także Wypieki Ewy, Naturalne z Kaszub, oferujące różnorodne wyroby ekologiczne, Danusia, która zaprezentuje ekologiczne mydełka, a także Loton z wegańskimi kosmetykami”.
.
Organizatorzy zapewniają, że dostępne produkty zostały starannie wyselekcjonowane, aby zapewnić najwyższą jakość oferty handlowej. Wydarzenie jest okazją do rozmów z wystawcami, którzy podzielą się informacjami na temat swojego asortymentu oraz metod produkcji żywności. (jwb, fot. CKiBP)